Campionatele Naționale de Orientare, în Neamț

afis djst

 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț, în parteneriat cu Federația Română de Orientare, Clubul Atletic Roman și Clubul Sportiv Altius Roman și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Roman, va organiza în perioada 9-13 septembrie 2020 ediția din acest an a Campionatelor Naționale de Orientare în alergare. Concursul va avea loc în trei locații diferite din județ, în comunele Ștefan cel Mare și Sagna, dar și în Municipiul Roman, având sprijinul autorităților locale pentru o bună desfășurare a întrecerii.

Dacă sosirea sportivilor este anunțată pentru 9 septembrie 2020, în ziua următoare vor avea loc primele întreceri la toate categoriile de vârstă: copii, juniori, tineret, seniori, veterani, atât la feminin, cât și la masculin. Sunt în total 16 categorii de vârstă, cea mai mică fiind U12, iar cea mai mare 85+. Vor fi titluri de campion și medalii acordate în probele de sprint, sprint urban, distanță medie, distanță lungă, la individual și ștafetă. De menționat este faptul că un campion într-o probă individuală nu se poate desemna decât dacă sunt înscriși minimum patru participanți de la trei cluburi diferite. Titlul de campion național, pentru ștafetă, se va acorda dacă iau startul minimum trei ștafete de la cel puţin trei cluburi sportive şi/sau selecţionate din judeţe diferite.

Joi, 10 septembrie 2020, va fi ziua în care evenimentele în cadrul naționalelor de orientare vor avea loc în comuna Ștefan cel Mare, proba de concurs fiind ”distanță medie” (start la ora 16:00). Vineri, 11 septembrie 2020, caravana orientariștilor se va muta la Sagna, sat Vulpănești. Va fi acolo Campionatul Național pentru ”Lungă Distanță” (start la ora 10:30), pentru ca pe 12 septembrie să aibă loc întrecerile proba de ștafetă (start la ora 10:00). Festivitatea de premiere pentru cele trei competiții amintite mai sus va avea loc în Roman, în Ștrandul ”Moldova”. Duminică, 13 septembrie 2020, va fi ultima zi de concurs, în care se vor desemna campionii și medaliații probelor de sprint și sprint urban (start la ora 10:00). Festivitatea de premiere pentru cele două probe va avea loc la Roman, în Piața Ștefan cel Mare.


Print