Mircea Covătaru a plecat dintre noi! Dumnezeu să-l ierte!

covataru mircea 1 1

 

Mircea Covătaru a fost una dintre victimele incendiului de la Spitalul Județean de Urgențe Neamț din data de 14 noiembrie 2020. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț transmite familiei cele mai sincere regrete! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ca să vorbim despre realizările din lumea sportului ale lui Mircea Covătaru, lăsăm mai jos un text pe care DJST Neamț l-a trimis către CJ Neamț atunci când Mircea Covătaru a fost nominalizat la secțiunea ”Sport” a Galei Ambasadorilor Nemțeni 2020.

 

MIRCEA COVĂTARU

Născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

Mihai Cișmaș este un nume ”produs” de Mircea Covătaru și care în 1981 a adus României și clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, același sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reușit să-și treacă în palmares și medalii la seniori, una de argint la europene, dar și una de argint și una de bronz la mondiale, ocupând și un loc 5 la Olimpiada din 1984. Rememorând nume și perioade, Mircea Covătaru nu a uitat de alți foști luptători descoperiți și crescuți de el care au adus medalii clubului Ceahlăul: Constantin Vardohlip, Marius Mustață, Vasile Luca. De asemenea, se mândrește cu două medalii de argint pe echipe, la juniori, cu CS Ceahlăul Piatra Neamț, și cu locul 5 pe țară în întrecerea seniorilor, cu echipa ce se numea atunci Reconstrucția Piatra Neamț.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.


Print