Dumitru Artene s-a stins din viață! Dumnezeu să-l ierte!

 

P1120784

Dumitru Artene, antrenor emerit de lupte, s-a stins din viață în ziua de luni, 7 septembrie 2020, pe un pat al din Spitalul Județean Neamț. S-a născut în Comuna Ion Creangă, lângă Roman, la data de 12 februarie 1956.

Dumitru Artene a început să practice lupte la 15 ani, la Unirea Iași, dar din cauza unei accitdentări, la 20 de ani cariera de sportiv s-a oprit. În 1981 a pus bazele înființării secției de lupte de a Roman. A lansat spre marea performanță sportivi ca Iliuță Dăscălescu (multiplu medaliat cu aur la Campionatele Naționale de juniori, tineret și seniori, vicecampion european la seniori, campion european la tineret, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Campionatul Mondial de seniori), Aurelian Anicolaesei (dublu campion național la cadeți și tineret, component al lotului național), Marius Mustață sau Petru Agache – toți patru transferați, după terminarea junioratului, la Clubul Sportiv Steaua București. De performanțele lui Iliuță Dăscălescu se leagă și obținerea titlului de antrenor emerit, în 1991.

După 1997, când Federația de specialitate a solicitat existența unei secții de lupte pentru fete, a obținut rezultate notabile și cu sportivele din Roman și zonă – precum Mădălina Linguraru, Anca Petrea, Magdalena Caia, Elena Țocu sau Ancuța Condurat și, nu în ultimul rând, Mihaela Obreja, care, după finalul carierei sportive, i-a călcat pe urme maestrului Artene, devenind antrenoare de lupte, la Clubul Atletic Roman.

Din 2016, sala de lupte a Clubului Atletic Roman poartă numele lui Dumitru Artene.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Print